Trajne mesnine


Vse traja čisto do kraja!


Dediščina izdelovanja trajnih mesnih izdelkov na Slovenskem je zelo bogata. Številne pokrajinske posebnosti in značilnosti, cela zakladnica tehnologij in načinov konzerviranja v dimu, na zraku in kraški burji. To dediščino nadaljuje in razvija Mesarstvo ČADEZ. Mojstri mesarji izdelajo izvrstne trajne salame kot so kmečka, domača, goveja, jelenova in konjska. H kosu dišečega črnega kruha se prileže čajna ali domača klobasa. Slednja tudi z zaseko, v kateri ima svoje "domovanje". Od balkanskih trajnih mesnih posebnosti izdelujejo sudžuk, med našimi slovenskimi posebneži pa je znameniti visoški želodec. Odlično boste narezali tudi suho govejo obešanko, dimljeni svinjski hrbet brez kosti, dimljeno panceto in domači zašinek, suhi vrat ali kot mu ponavadi pravijo budžola. Prava mojstrovina je domači pršut s kostjo, za katerega potrebujete le še primeren nož in roko...Gozdarska salama

Domača salama

Goveja salama
     

Konjska salama

Čajna klobasa

Jelenova slalama
     

Domača klobasa v zaseki

Dimljena panceta

Suha goveja obešanka
     

Jezerska šunka

Suha domača klobasa
 
Klobasa v zorenju
     

Sudžuk

Visoški želodec
 
Suhi svinjski hrbet
     
Za vrhunski izdelek združujejo pri Čadeževih naravne lastnosti in znanja kar dveh slovenskih pokrajin: domači pršut je pripravljen in soljen na Gorenjskem, posušijo pa ga na kraški burji.    
     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.