Suhe mesnine


Pravilno nasoljeno, dobro posušeno!


Slovenska prehranska dediščina pozna celo bogastvo najrazličnejših suhomesnatih izdelkov. Med njimi so tudi taki, ki nastajajo s sušenjem in konzervacijo v dimu. Iz našega največjega prijatelja prašiča je verjetno na prvem mestu tradicionalna kmečka šunka*. Izdelujemo tudi suho šunko brez kosti in šunko v zvitku ali rolšunko. Prekadimo še svinjski ali prašičji vrat*, plečko, prednjo in zadnjo kračo, izrednega okusa so domača prekajena rebra, mesnata slanina in slanina v mleti papriki.

In za "portet" naše priljubljene živali še suha svinjska glava. Vedno imamo na zalogi izvrstne dimljene goveje jezike - dodate le še jabolčni hren ali jajčno drobnjakovo omako in slastem odprete pot.

Prekajeni svinjski vrat


Suha šunka
*Domači prekajeni svinjski vrat, domača prekajena šunka in domača prekajena rebra so klasično sušeni, to pomeni, da so soljeni in dimljeni po starem, trdadicionalnem kmečkem receptu v klasični dimni komori na bukova drva.

Kmečka šunka

Rolšunka
Kmečka šunka je klasični izdelek na području suhomesnatih izdelkov, ki zaznamuje našo praznično prehrano. Odlikuje jo pristni okus domačnosti, ki temelji v spoštovanju izkušenj in izročil naših prednikov na področju konzerviranja z dimljenjem.

Dimljeni goveji jezik

Prekajena svinjska prednja/zadnja krača

Domača prekajena rebra

Slanina s papriko

Prekajena junetina

Gorenjski želodec s kašo


Prekajena šunka


Prekajena plečka b.k. v mrežici     
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.