Meso in mesnine za žar


Poglej na žar, ima svoj čar!


Vse meso in mesni izdelki, ki so namenjeni peki na žaru, so že soljeni in začinjeni, nekateri tudi oblikovani. Izdelani so iz najkakovostnejšega in svežega mesa, iz katerega oblikujemo čevapčiče, pleskavice (tudi s sirom), nabodala, rolade, polnjena svinjska rebra. Pripravljamo tudi posebne žar pakete s paleto različnih izdelkov. Torej, poskrbeti morate le še za žar, ga zakuriti, doseči pravilno toploto in druženje z mesom v naravi se lahko začne.

Beseda čevapčič je tako kot sama jed prevzeta iz hrvaške in srbske besede čevapčić, ćevap.
Jed in njegovo ime izvirata iz turškega kebap, vendar je tudi ta le prevzeta iz arabskega kebab, kar je prvotno pomenilo pečen. Star slovenski izraz za to jed je bil "turška klobasica".


Čevapčiči

Bosanski čevapčiči 

Leskovački čevapčiči

Pleskavice

Pleskavice s sirom

Leskovačke pleskavice

 

Suho zorjena mlada govedina (steaki)

Ločimo mokro zorenje mesa (v vakuums kih vrečkah) in suho zorenje mesa (meso na zraku minimalno 28 dni).
Poznavalci prisegajo na suho zorenje, ker sam postopek intenzivira okus mesa in s tem gurmansko izkušnjo.
Suho zorjeno meso je bolj mehko, polnejšega okusa in lažje prebavljivo, saj encimi v procesu zorenja sprožijo naravne
procese, ki mehčajo mišična vlakna. Tako zorjeno meso v procesu zorenja izgublja vlago in posledično tudi 50% svoje teže,
kar povzroči večjo koncentriranost okusa in s tem večje gurmanske užitve.

T-bone steak            porterhouse        
T-bone-steak                                                      Portehouse-steak                                            Ribeye-steak


Tomahawk
 

Svinjina na žaru

   

Rolada za žar

Svinjska rebra za žar

Polnjena svinjska rebra za žar
     

Nabodala


Klobase za žar


Svinjski vrat za žar

 


Pečenica za žar


Pečenica za žar s sirom


Dimljene pečenice za žar

Žar klobasa

Madžarska klobasa
Žar klobasa
Ciganska klobasa s sirom

Pivska klobasa

Pivska klobasa s sirom

Pikantna pivska klobasa

Madžarska klobasa

Tris pivskih
 
Hrenovke s slanino
Pivske klobase na žaru so dobre tudi brez piva, vendar vam svetujemo, da si že pred peko priskrbite tudi kakšno steklenico, saj se aromatičnost pivske klobase izvrstno sklada z vrčkom primerno ohlajenega piva. Žar klobasa usmerja že po svojem nazivu k peki na žaru. Podobno tudi ciganska klobasa s sirom in koščki suhega mesa.

 


Mesnine za žar

  • svinjska / puranja nabodala,
  • svinjski kare s kostjo v marinadi,
  • svinjski vrat v marinadi za žar,
  • svinjska rebrca v marinadi za žar,
  • piščančje kračke v marinadi za žar,
  • piščančje peruti v marinadi za žar,
  • piščančji file v marinadi za žar,
  • čevapčiči,
  • pleskavice,
  • pleskavice s sirom in z zelenjavo.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.