Klobase


Klob in basa je klobasa!


Zgodovinski viri omenjajo uživanje klobas - klobčičev oz. svitkov, ki so bili nabasani z mesom. Klobase so eden najstarejših mesnih izdelkov, ki so se v razvoju spreminjali. Mesarstvo ČADEŽ izdeluje izvrstne hrenovke, tudi s telečjim in konjskim nadevom.Tu so še goveja klobasa za kuhanje, visoška in navadna goveja klobasa ter klobasa v zorenju. Kraljica vseh klobas je izvrstna kranjska klobasa -že stoletja razpoznavna blagovna znamka Slovenije.
  • Hrenovke v naravnem ovoju
  • Telečje hrenovke v  naravnem ovoju
  • Konjske hrenovke v naravnem ovoju
    Hrenovke coctailIzvrstne hrenovke moramo tudi izvrstno skuhati. Kako?
Položimo jih v posodo z vrelo vodo, jih odstavimo in pustimo pokrite še 10 minut. Poseben ritual uživanja hrenovke pomeni tudi prvi ugriz. Ko jo pregriznemo ali prelomimo, moramo zaznati značilen pok ... Seveda, če je bila hrenovka pravilno kuhana!
     

Navadna goveja klobasa

Slaninska klobasa

Goveja klobasa za kuhanje
     

Suha domača klobasa
 
Gorenjska klobasa
 
Kranjska klobasa
     

Domača klobasa v zorenju
Kranjsko klobaso poznajo in cenijo tudi po svetu. V nemškem govornem območju jo poznajo kot "Krainer(wurst)", v posebni tehnološki različici s sirom kot "Kësekrainer", v angleškem (npr. v ZDA, Avstraliji) kot "Kransky Sausage". Naša kranjska klobasa je prava, originalna kranjska klobasa, saj smo eden izmed certificiranih proizvajalcev kranjske klobase.

Klobasa v zorenju je narejena po starih recepturah, ki so se ohranjale iz roda v rod. Prav zato je tudi ohranila značilen in razpoznaven domač okus.Klobase za peko


Vse se speče, če se kuharici reče!


Peka v pečici ali na žaru ponuja odlične užitke. Najprej že med pečenjem, ko prav prijazno diši in še zlasti potem, ko se razvajamo z domačimi pečenicami, krvavicami, s slanino ovitimi hrenovkami, pivskimi klobasami, ki so lahko še posebej pikantne ali s sirom, pa z madžarskimi, ciganskimi klobasami in klobasami za žar.


Domača krvavica
Krvavice so najbolj tradicionalen
izdelek kolin - največjeg posvetnega praznika slovenskega človeka.

Priprava:

Pečete jih v pečici pri 180 stopinjah C
in sicer 45 do 60 minut.
 
     

Domača pečenica

Pečenica za žar
Pečenica za žar s sirom
Med pečenicami izdelujemo
tudi take, ki so še posebej
pripravljene za peko na žaru.
     

Madžarska klobasa
Žar klobasa
Ciganska klobasa s sirom

Hrenovka s slanino

Žar klobasa
     

Pivska klobasa

Pivska klobasa s sirom
 
Pikantna pivska klobasa
     

Madžarska klobasa
   
     
Pivske klobase na žaru so dobre tudi brez piva, vendar vam svetujemo, da si že pred peko priskrbite tudi kakšno staklenico, saj se aromatičnost pivske klobase izvrstno sklada z vrčkom primerno ohlajenega piva. Žar klobasa usmerja že po svojem nazivu k peki na žaru. Podobno tudi ciganska klobasa s sirom in koščki suhega mesa.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.